Skip to main content

Een huwelijksceremonie is een van de meest mooiste momenten in het leven van een koppel. De juiste muziek kan deze speciale gelegenheid nog mooier maken. Of je nu een solozanger(es), duo, trio, klassiek strijkkwartet, saxofonist, gitarist of andere soort muzikant zoekt, het kiezen van de juiste artiesten kan de sfeer en emotie van je bruiloft beïnvloeden. In dit artikel leggen we uit hoe je de beste live muziek voor je bruiloft kunt kiezen.

Waarom live muziek kiezen voor je huwelijksceremonie?

Live muziek voegt een unieke en persoonlijke touch toe aan je ceremonie. Het biedt niet alleen een prachtig muzikaal decor, maar zorgt ook voor een onvergetelijke ervaring voor zowel het bruidspaar als de gasten. Hier zijn enkele redenen waarom live muziek een uitstekende keuze is:

  1. Emotionele impact: Live muziek kan emoties versterken en een intieme en romantische sfeer creëren.
  2. Flexibiliteit: Live muzikanten kunnen inspelen op de huidige situatie en sfeer en het tempo aanpassen aan het verloop van de ceremonie. Soms loopt een ceremonie niet helemaal als gepland en dan is het fijn dat er een professionele muzikant aanwezig is die in kan spelen op de situatie.
  3. Unieke ervaring: Iedere live uitvoering is uniek, wat zorgt voor een bijzonder moment dat je je altijd zult herinneren.

Het boeken van live muziek via Entertainment Agency als erkend boekingskantoor voor je huwelijksceremonie biedt betrouwbaarheid, kwaliteit en gemak. Je bent verzekerd van professionele en ervaren artiesten, zekerheid bij onverhoopt uitval van een artiest (we regelen vervanging) en advies bij het kiezen en plannen van de perfecte muziek voor je speciale dag. Dit zorgt voor een zorgeloze en geslaagde huwelijksdag, waarbij je je kunt concentreren op andere belangrijke aspecten van je bruiloft. Wij zijn ook te vinden op The Perfect Wedding.

De beste opties voor live muziek

Er is in Nederland een gigantisch aanbod aan artiesten, maar hoe weet je nu of die ene artiest net zo goed is als op zijn of haar promofilmpje? Door onze ruim 15 jaar ervaring in de trouwbranche weten wij precies welke artiesten wel en niet geschikt zijn voor een geslaagde huwelijksdag. Wij werken uitsluitend met professionele en zeer ervaren artiesten die als geen ander snappen hoe zij de juiste invulling moeten geven aan een memorabele huwelijksdag.

Ben je op zoek naar inspiratie? Dit zijn enkele van onze meest geboekte artiesten voor een huwelijksceremonie, verdeeld in verschillende categorieën;

1. Zanger: Jurriaan Bruinier

Jurriaan is een veelzijdig artiest met een indrukwekkend palet aan talenten als acteur, zanger en gitarist. Hij is een veelgevraagd artiest op bruiloften, waar hij de intieme momenten muzikaal omlijst en zorgt voor de juiste sfeer. Ook voor (in)formele gelegenheden, zoals borrels, recepties en diners is hij de perfecte keuze. Met zijn gitaar speelt hij een gevarieerd en herkenbaar repertoire dat bij elke gelegenheid past.

Bekijk alle zangers >

2. Zangeres: Renee de Ruijter

Renee de Ruijter is een veelzijdige zangeres die er zowel een feest van kan maken als gasten kan ontroeren bij een intieme huwelijksceremonie. Naast dat ze uiterst geschikt is voor bedrijfsfeesten en openbare evenementen, kan ze ook perfect de muzikale invulling verzorgen voor een geslaagde huwelijksdag. Denk hierbij aan emotionele liedjes tijdens de ceremonie, bekende nummers in een akoestische jasje bij de receptie of een spetterend optreden met haar band tijdens het huwelijksfeest!

Bekijk alle zangeressen >

3. Duo: Lynn & Shorty

Lynn & Shorty zijn geschikt voor muziek op de achtergrond maar kunnen ook de aandacht vragen van het publiek en meer op de voorgrond treden met hun muziek en prachtige samenzang. Onder begeleiding van Shorty op gitaar of toetsen, spelen en zingen zij voor ieder wat wils. Van intieme easy listening tot krachtige en swingende muziek. Van de bekende klassiekers tot de nieuwste hits. Als de muziek erom vraagt pakt Lynn er een tamboerijn of ander percussie-instrument bij.

Bekijk alle duo’s >

4. Trio: The Tributes

Akoestische Jam & Party coverband, gegarandeerd muzikaal vuurwerk! The Tributes speelt op festivals, bruiloften, ceremonies, privé- en bedrijfsfeesten en events, gala’s en schoolfeesten. Daarnaast speelden ze o.a. als aftershow voor Kensington (Ziggo Dome), Guns ’N Roses, Bon Jovi (Goffertpark) The Rolling Stones (A’dam Arena) en Ahoy. Van New York, Dublin, Antwerpen, Barcelona, Oostenrijk tot aan LA en hebben ze veel ervaring met buitenlandse bruiloften.

Bekijk alle trio’s >

5. Kwartet: Het Strijkkwartet

Zoek je een bruisend chique professioneel strijkkwartet voor een speciaal moment dat zowel klassieke als populaire muziek ten gehore brengt? Dan is Het Strijkkwartet wat bij jullie past. Het Strijkwartet verzorgd zowel achtergrondmuziek tijdens een receptie, als prachtige muziek tijdens een huwelijksceremonie.

Bekijk alle Jazz & klassieke acts > 

Gitarist: Filippo Castellazzi

Voor romantische maar stijlvolle Italiaanse sferen is de ervaren Italiaanse gitarist Filippo Castellazzi de ideale keuze voor je ceremonie, borrel of diner! Maar ook voor een avondje vol dansbare muzikale entertainment kun je bij Filippo terecht. Filippo weet een zeer gekleurd palet aan muziek te presenteren. Invloeden uit de klassieke muziek (o.a. Bach en Giuliani), traditionele Italiaanse folk songs, Italiaanse filmmuziek maar ook poppy invloeden in combinatie met zijn liefde voor Jazz maken zijn muziek tot een bijzondere Mediterraanse samensmelting van klanken.

Bekijk alle gitaristen > 

Saxofoniste: Hanneke

Deze professionele saxofoniste barst van de positieve energie en deelt graag haar liefde voor de muziek met het publiek. Ze maakt graag contact met het publiek en zorgt voor interactie. Hanneke is ook uiterst geschikt voor de muzikale omlijsting tijdens een romantische huwelijksceremonie.

Bekijk alle saxofonisten > 

En nog veel meer! Bekijk al onze artiesten. 

Kortom, een erkend boekingskantoor biedt niet alleen toegang tot een breed scala aan talentvolle artiesten, maar ook gemoedsrust en garanties voor een succesvolle en onvergetelijke live muzikale ervaring op je huwelijksdag.

Wil je meer weten of vrijblijvend advies? We komen graag met je in contact.

Jeff

Bookings & Artist Manager