Skip to main content

Nederland staat bekend om zijn rijke muzikale traditie en diversiteit aan talent. Naast originele artiesten en bands floreert ook de wereld van coverbands in het land. Deze bands hebben zich gewijd aan het vertolken van bekende hits op hun eigen unieke manier. In dit artikel gaan we dieper in op de top 10 beste coverbands die Nederland te bieden heeft.

Wat zijn de beste coverbands van Nederland?

Wie welke coverbands de beste vindt is een kwestie van smaak en voorkeuren. Elke coverband heeft zijn unieke eigen show en repertoire en daarom zal geen enkele coverband hetzelfde zijn. Coverbands zijn er in diverse prijsklassen en daarom is er een goed onderscheid te maken in de prijs/kwaliteit verhouding. De kwaliteit van een coverband is altijd goed terug te zien in de promo video van de band en in de prijs. De beste manier om de kwaliteit van een coverband te beoordelen is om ze eens een keer live mee te maken. Op deze manier ervaar je zelf hoe de vibe en energie van de band is.

Als je dan toch op zoek bent naar de beste coverbands van Nederland dan inspireren wij je graag met deze top 10. Dit zijn coverbands die populair zijn, vaak teruggevraagd worden door opdrachtgevers en vaak ook een populaire naam hebben. Wij hebben een top 10 samengesteld op basis van de meest aangevraagde en geboekte coverbands die er in Nederland te vinden zijn.

Dit zijn de Top 10 coverbands:

1. The Dirty Daddies
Met meer dan 500 shows in de benen is de kans dat je nog nooit van The Dirty Daddies gehoord hebt klein. Zeer klein. De eerste en enige coverband ooit die op eigen kracht twee keer AFAS Live uitverkocht heeft, was al te zien bij RTL Late Night, NOS op 3 en BNN en sloten festivals als Zwarte Cross, Paaspop en Concert At Sea af.

2. The Originals
Als een van de oudste en meest gerespecteerde coverbands in Nederland hebben The Originals een reputatie opgebouwd voor het leveren van geweldige liveoptredens. Met een uitgebreid repertoire en een indrukwekkende podiumaanwezigheid zijn ze een favoriet op evenementen en feesten.

3. Session
Session is een veelzijdige coverband die verschillende genres beheerst, van pop tot funk en van rock tot dance. Met hun professionele benadering en het vermogen om elk nummer hun eigen draai te geven, weten ze een breed publiek aan te spreken.

4. The Euros
The Euros hebben zich gespecialiseerd in het coveren van pophits en weten elk optreden om te toveren tot een feestelijke gelegenheid. Met hun aanstekelijke energie en sterke vocalen veroveren ze de harten van hun luisteraars.

5. Boston Tea Party
Deze coverband heeft zich gevestigd als een van de toonaangevende bands in Nederland. Met een uitgebreid repertoire en een geweldige podiumpresentatie weten ze elk evenement tot een onvergetelijke ervaring te maken.

6. The Night Flight
9 jonge topmuzikanten die je meesleuren in een indrukwekkende reis rond de wereld van HIGH END entertainment en interactie. The Night Flight is door hun energieke optredens, muzikale kwaliteit en verrassende mash-ups uitgegroeid tot een gevestigde naam onder de Nederlandse coverbands.

7. This is Beethoven
“This is Beethoven” brengt een weergaloze show waarbij de grootste wereldartiesten in volle glorie naar je toekomen. Beyoncé, Michael Jackson, Bruno Mars; we don’t just play the songs! Een ledwall van maar liefst max. 14 meter , in een u-vorm gebouwd, vormt het decor van deze unieke show. Special FX als Sparkulars, SmokeJets & Confetti/Streamers maken het af.

8. Coverband The Tour
De band speelt door heel Nederland met in totaal nu al meer dan 1000 optredens. Van festivals, bedrijfsfeesten, studentenfeesten en bruiloften tot het verzorgen van het voorprogramma van grote Nederlandse acts op vooraanstaande podia. Daarnaast is The Tour ook ieder jaar te zien en te horen in diverse Europese steden, wintersportplaatsen en Azië.

9. De Coronas
De Coronas zijn een interactieve muziekbeleving met als voornaamste instrument het publiek. Geef je muzikale wensen vanuit de zaal door via een ouderwetse telefoon op ons balkonnetje of digitaal via onze gloednieuwe app. We make your wish come true!

10. Royal Beat
Als geen ander weet Royal Beat het dansgehalte van een DJ te combineren met het spektakel van een live-band. Met verrassende medleys en altijd een 1 op 1 benadering van het origineel.

De beste coverband boeken

Nederland heeft een levendige coverbandscene, en deze top 10 bands vertegenwoordigen het beste van het beste. Of je nu houdt van rock, pop, dance of een mix van genres, er is een coverband voor elke muziekliefhebber. Dus, als je op zoek bent naar een geweldige live-ervaring met vertrouwde melodieën, overweeg dan zeker een van deze topcoverbands bij te wonen tijdens hun volgende optreden.

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is een keuze te maken uit deze fantastische coverbands. Elke coverband is uniek en daardoor past de ene coverband beter bij jouw evenement dan de andere coverband. Daarom geven wij je graag vrijblijvend advies voor jouw evenement. Neem gerust contact met ons op en wie weet staat één van deze bands binnenkort op jouw evenement de sterren van de hemel te spelen.

Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief BTW en eventueel BUMA

Jeff

Bookings & Artist Manager