Skip to main content

Jullie trouwdag is een mijlpaal in jullie leven, een dag om te koesteren en vooral te vieren! Een van de belangrijkste onderdelen om de juiste sfeer te creëren is de muzikale invulling. Of je daarbij een artiest inzet voor een intieme ceremonie of een groots feest, het is belangrijk om hierin de juiste keuze te maken en te kiezen voor muziek wat bij jullie past.

Om jullie hierbij te helpen hebben wij ter inspiratie een aantal suggesties op een rij gezet om de perfecte artiest te matchen voor elke gebeurtenis gedurende jullie trouwdag.

Een sfeervol ontvangst

De eerste indruk is misschien wel de belangrijkste indruk. Je neemt de gasten mee in de beleving van jullie huwelijksdag. Het is een moment van ontmoeten en weerzien en hierbij past een rustige en elegante sfeer. Kies voor live muziek zoals een pianist, een strijkkwartet of een akoestisch duo om een warm welkom te bieden aan jullie gasten. Deze muzikanten spelen sfeervolle achtergrondmuziek terwijl de gasten arriveren.

De romantische ceremonie

Het moment om de geloften en en ringen uit te wisselen kun je extra mooi en emotioneel maken door de toevoeging van muzikale begeleiding. Vaak kiest het bruidspaar voor de huwelijksceremonie een aantal nummers uit die van betekenis zijn. Deze speciale muziek kun je laten spelen door een muzikant of laten zingen door een fantastische zanger of zangeres, al dan niet onder begeleiding van een pianist of gitarist.

Bijkletsen tijdens de receptie

Tijdens de receptie wil je een ontspannen sfeer creëren waarin gasten kunnen genieten van heerlijke hapjes en drankjes en uiteraard goed gezelschap. Achtergrondmuziek zoals jazz, klassiek of akoestische covers van populaire nummers zijn perfect om de toon te zetten. Wil je wat levendiger entertainment, dan kun je ook voor trio’s of kwartetten kiezen. Het is hierbij belangrijk om te kiezen voor de juiste samenstelling die niet te hoog is in volume, zodat gasten nog steeds gemakkelijk met elkaar kunnen praten. Wij kunnen je hier goed in adviseren.

Genieten van culinaire hoogstandjes

Tijdens het huwelijksdiner geniet je met elkaar aan een mooi gedekte tafel van heerlijke gerechten of heb je wellicht wel gekozen voor een walking diner. Een walking diner in festival stijl (foodtrucks) neemt de afgelopen jaren ook steeds meer in populariteit toe. Welke vorm jullie ook voor gaan, het entertainment die je kiest voor dit moment dient vooral op een rustig niveau te zijn, zodat je goed met elkaar kunt praten en je geen gehaast gevoel krijgt. Mocht je een Spotify-lijst op de achtergrond te saai vinden zijn er diverse mogelijkheden om live muziek ten gehore te brengen tijdens het huwelijksdiner. Uit onze ervaring weten wij dat bruidsparen hier veelal kiezen voor een solo pianist, solo gitarist, akoestisch duo of kleine jazz formatie.

Tijd om te feesten!

Als de avond valt is het tijd om te feesten! Kies voor een spetterende live band die de beste hits van toen tot nu speelt of een professionele en ervaren DJ die een breed scala aan muziekgenres kan mixen om aan de smaak van alle gasten te voldoen. Mocht een live band teveel zijn en wil je toch graag live muzikanten tijdens jullie feest? Dan is het mogelijk om de DJ uitbreiden met live muzikanten, zoals een Saxofonist, Percussionist en/of Zanger(es). Benieuwd naar zo’n act? Bekijk dan Funky Fresh, Uptown Collective en/of FloorJaxx.

Extra leuke uitbreidingen

Wil je de trouwdag echt onvergetelijk te maken, overweeg dan enkele speciale toevoegingen zoals een verlichte dansvloer, special effects zoals sierlijke sparklers of confetti kanonnen. Fotohokjes, silent disco, karaoke en andere interactieve entertainmentopties kunnen ook een leuke toevoeging zijn om je gasten te vermaken en de feestvreugde nog meer te vergroten. Naast al deze leuke extra kunnen wij ook de essentiële technische benodigdheden verzorgen, zoals licht, geluid, podium en een nette DJ booth met alle bijbehorende apparatuur.

Of je nu kiest voor een traditionele bruiloft of iets meer eigentijds, de muziek en artiesten die je kiest, spelen een cruciale rol bij het creëren van de juiste sfeer en het maken van blijvende herinneringen. Door de juiste keuzes kun je ervoor zorgen dat jullie trouwdag een evenement wordt dat zowel jullie zelf als de gasten nooit meer zullen vergeten!

Wil je meer informatie of met ons sparren over jouw bruiloft? Neem dan gerust – geheel vrijblijvend – contact met ons op.

Ruben

Bookings & Artist Manager