Skip to main content

Vanaf het moment dat je online opzoek gaat naar een coverband zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Het aanbod is erg groot en vind dan maar is die leuke coverband die aansluit bij jouw wensen. Dit kan een zeer tijdrovende klus zijn en je kunt natuurlijk onmogelijk alle bands live gaan bekijken. Entertainment Agency kent het aanbod van coverbands in Nederland als geen ander en helpt je graag bij het vinden van die ene perfecte coverband die gegarandeerd voor een onvergetelijke avond zorgt.


Hoe ver van tevoren moet ik een coverband boeken?
Des te eerder je opzoek gaat naar een coverband des te groter de kans dat de leukste en beste coverbands nog beschikbaar zijn voor jouw feest of evenement. Je kunt ervan uitgaan dat de meeste bands tussen de 6 en 12 maanden van tevoren worden geboekt.

Kan ik ook eerst een optie plaatsen op mijn favoriete coverband?
Zodra de datum van jouw feest bekend is kun je een optie plaatsen op een coverband. Aan het plaatsen van een optie zitten geen verplichtingen vast. Met het plaatsen van een optie ben je er wel van verzekerd dat je de eerste keuze hebt op het moment dat je de band definitief wilt boeken. Mocht er tussentijds een tweede aanvraag binnenkomen, op de datum waarop je een optie hebt staan, nemen wij contact met je op en krijg je altijd nog wat bedenktijd.

Hoe lang spelen coverbands meestal?
De meeste allround coverbands spelen maximaal twee sets van 60 minuten of drie sets van 45 minuten. Sommige bands spelen zelfs vier sets, maar hier zal vaak een meerprijs voor worden gerekend. Gebruikelijk zijn de pauzes tussen de sets 15 tot 30 minuten. Je kunt er voor kiezen om de muziek tussen de sets zelf te verzorgen of door de band. Een andere optie is er een DJ bij boeken. Het voordeel van een DJ is dat hij of zij de keuze van de muziek volledig kan afstemmen op de avond en het publiek.

Waar moet de locatie aan voldoen?
Helaas is niet iedere locatie geschikt voor live muziek. Informeer daarom tijdens een locatiebezichtiging altijd naar de mogelijkheden. De belangrijkste punten om te checken zijn:

Decibel
Het volume van het geluid wordt uitgedrukt in decibellen. De hoeveelheid decibellen die op locatie geproduceerd mag worden moet minimaal 95 decibel zijn. Alles onder de 95db kan je keuze in coverbands beperken. Je wil natuurlijk niet dat je gasten om ver worden geblazen door het volume van de band, maar je wil ook niet dat de band zo zacht staat dat de dansvloer de hele avond leeg blijft. Informeer dus altijd op locatie of er sprake is van een decibelrestrictie en waar deze op is vastgesteld.

Beschikbare ruimte
Sommige bands kunnen ook prima met iets minder ruimte uit de voeten, maar dit is altijd in overleg met de bands. Altijd goed om even te kijken hoeveel ruimte er beschikbaar is op locatie en of er dan ook genoeg ruimte overblijft voor het verwachte aantal gasten/genodigden.

Podium en techniek
Is er een podium op locatie aanwezig of kan de locatie een podium leveren en wat zijn de kosten hiervan? Als een podium niet mogelijk is op locatie is de keuze in coverbands beperkter. Bij de meeste professionele coverbands is een podium noodzakelijk. Sommige locaties beschikken al over (een deel van) de nodige techniek. Dit kan natuurlijk schelen in de kosten als de locatie hier geen meerpijs voor rekent. Informeer hier naar bij de locatie. Alle nodige techniek die niet aanwezig is op locatie kan verzorgd worden.

Laden en Lossen
Hoe professioneler en groter de coverband, des te meer apparatuur er mee zal komen. Vind het feest niet op de begane grond plaats is de aanwezigheid van een lift in bijna alle gevallen noodzakelijk.

Coverband boeken voor jouw feest/evenement of meer informatie? Neem contact met ons op.

Ruben

Bookings & Artist Manager