Edsilia Rombley

Edsilia Rombley won de Nederlandse en Europese Soundmixshow in 1997 en deed mee aan het Eurovisie Songfestival. De single ‘Hemel En Aarde’ is het begin van een lange muzikale loopbaan.

Edsilia Francisca Rombley wordt op 13 februari 1978 geboren in Amsterdam. Haar passie voor muziek en zingen wordt haar met de paplepel ingegoten. Als haar moeder in de weekenden de schoonmaakklusjes verdeelt onder haar kinderen, zet ze de meest heerlijke Soulnummers op. Met de stereo op tien zwiert Edsilia, samen met haar broer Dino en zus Michealine al poetsend door het huis.

Haar professionele zangcarrière start ze in 1995 met de R&B-groep Dignity. Wanneer Edsilia in 1996 de Soundmixshow wint, breekt ze door. Ze wint het jaar daarop ook de Europese Soundmixshow en brengt haar eerste solo single ‘Baby It’s You’ uit. In 1998 vertegenwoordigt Edsilia ons land tijdens het Eurovisie Songfestival, en met succes! Met haar single ‘Hemel en Aarde’ behaalt ze de vierde plaats, had daarmee de best scorende Nederlandse inzending van de afgelopen 35 jaar. Met veelzijdigheid als kracht bouwt ze verder aan haar carrière en gaat in 2004 op tournee onder begeleiding van Jazzpianist Michiel Borstlap, waar ze jazz met pop combineert. Op 1 september 2006 trouwt Edsilia met haar grote liefde Tjeerd Oosterhuis. Met hem krijgt zij twee dochers; Imaani & Aisa-Lynn.

Edsilia Rombley staat voor onovertroffen veelzijdigheid. Soul, Pop, Jazz, R&B. Up tempo, ballads. Ze zingt net zo makkelijk Nederlands- als Engelstalige songs en wisselt haar theatertours af met tv-optredens. Als een van de Ladies of Soul stond zij al 15 keer in een uitverkocht Ziggo Dome.

In 2017 vierde ze haar 20-jarig artiestenjubileum met een speciaal optreden in Theater Carré. Tijdens dit jubileumconcert blikt zij samen met het publiek terug op de meest bijzondere momenten uit haar carrière. In 2019 vertolkt Edsilia de rol van Maria in de live tv-uitzending van The Passion vanuit Dordrecht en gaat zij weer het theater in met ‘The Piano Ballads & More’. In 2020 stond zij voor het eerst solo in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Ook presenteerde zij dat jaar ‘Europe Shine a Light’, de alternatieve televisie-uitzending van Eurovision Song Contest tijdens de COVID-pandemie.

Samen met Chantal Janzen, Jan Smit & Nikkie de Jager presenteerde zij live vanuit Rotterdam Ahoy het Eurovisie Songfestival 2021.

Video’s

Wat kost Edsilia Rombley?

De prijs van Edsilia Rombley begint bij € 8.995,- op inprikbasis (zonder geluid en licht). Optioneel kun je er geluid, licht, podium, special effects en een DJ of live band bij boeken. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en exacte kosten voor jouw evenement.

Edsilia Rombley boeken?

Entertainment Agency verzorgt boekingen van Edsilia Rombley. Wil je Edsilia Rombley boeken, een vrijblijvende optie of meer informatie? Neem contact met ons op via info@entertainment-agency.nl of bel ons direct op 085 3030 897.

Voor meer informatie over het boeken van artiesten, raadpleeg onze veelgestelde vragen. We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te helpen om van jullie evenement een succes te maken!

Wat kun je van Entertainment Agency verwachten?

Entertainment Agency is een erkend boekingsbureau met een passie voor muziek. Al ruim 15 jaar ontzorgen en adviseren wij onze opdrachtgevers op het gebied van entertainment. Bij ons kun je rekenen op:

  • Persoonlijk en betrouwbaar advies
  • Professionele artiesten
  • Altijd de beste prijs
  • Gratis offerte
  • 14 dagen vrijblijvende optie

Neem vandaag nog contact met ons op voor het boeken van een geschikte bekende artiest en maak van je evenement een onvergetelijke ervaring!

Show facts

Prijsindicatie: vanaf € 8.995,-

> Klik hier voor prijsinformatie

  • Bezetting: 1 persoon
  • Genre: Allround
  • Speeltijd: 1 x 30 minuten

Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan voor een optreden.

Kunnen we je helpen?

We staan voor je klaar.

Vrijblijvende offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ

Details (indien bekend)

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk ook eens

Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief BTW en eventueel BUMA